Skiltproduksjon logo
FAQ Kontoen min Profil Oprett konto Logge ut

FAQ

Frequently Asked Questions

Montering - Skilt Folie

 

Self-adhesive plastic foil - separated foil


Selvklebende plastfolie, også kalt skilt folie, bør monteres på den riktige måte for å få et godt resultat. Et godt resultat med en selvklebende folie er når det ikke er luftbobler/støv i folien, samt at hjørner sitter ordentlig fast.

For å oppnå dette resultat anbefaler vi at man følger denne guide:

Monterings veiledning for selvklebende plastfolie


Rengjøring: Rengjør alltid overflaten grundig for fett, støv og lim rester (evt. fra tidligere skilt). Bruk et kraftig rengjørings middel som ikke ødelegger overflaten, husk å teste på en mindre overflate innen. Bemerk: at rengjøringsmidlet ikke må etterlate fett rester, gjør det dette, poler etter med en ren klut, evt. en mikrofiber klut inntil alle fett rester er vek.

Montering: Monterings temperatur: min. 8 grader, er det kaldere kan folien ha problemer med å klebe. Alternativt kan man f.eks. heve den innvendige temperatur i bilen når man monterer ved lavere temperatur. Bemerk at folie må ikke monteres i direkte sollys.

Monterings væske: Montering veske i forstøver sprøyte brukes kun på større overflater(typisk bakgrunns folie) for å forhindre dannelse av luftbobler samt minske klebeevnen så folien kan plaseres korrekt. Monteringsveske sprøytes på overflaten samt på den selvklebende folie så det utformer seg som dråper (unngå å lage løpere).
Vi anbefaler følgende blanding: 1 liter vann, blandes med 1 dråpe oppvaskmiddel. Dersom du monterer om vinteren skal du bruke 1 tsk. sprit, da det ellers kan fryse til is. Evt. kan du bruge lunkent vand da dette fordamper hurtigere.
BEMERK: Dersom du bare monterer skilt bokstaver under ca. 20cm i bokstav høyde brukes det ikke såpevann.

Luftbobler: Skulle det oppstå luftbobler under monteringen kan man med fordel prikke hul med en nål eller en meget skarp kniv og deretter presse vesken/luften ut.
Kjør ikke mere enn 80km/t. den første uke, dersom du nettopp har montert folie med såpe vann og kjør heller ikke bilen i vaskehallen den første uke etter montering.

7 TRINS GUIDE TIL FOLIE MONTERING:


 1. Du skal bruke skilt inkl. overføringsfolie montert og plast skraper
 2. Skrap skiltet på overføringsfolien (press hardt på folien så luften forsvinner mellom plast bokstavene og den transperrante overføringsfolie.
 3. Vend skiltet om og trek papiret av overførings folien
 4. Skiltet er nå klar til plasering på emnet. Avmerk evt. med en white boardmarker hvor skiltet skal monteres utfra noen bestemte mål.
 5. Vend skiltet, slik at den selvklebende folie treffer emnet og glatt ut med en plast skraper fra mitten.
 6. Skrap skiltet så det ikke er luftbobler i plastik folien. Deretter fjernes overføringsfolien forsiktigt.
  Bokstavene kan virke til å sitte litt løse i starten, men når den selvklebende overflate herder ut kommer de til å sitte vesentlig bedre fast.
  Typisk herde tid er 2 uker.
 7. Skiltet er nå montert og holder min. 5 år utendørs (Oracal 651) og evighet innendørse.


Har du spørsmål eller annet, kontakt oss på tlf. 70 40 00 10