Sublimeringsprinter

  Sawgrass SG500 Sublimeringsprinter - A4
  12.103 NOK
  9.682 NOK ekskl. mva
  Sawgrass SG1000 Sublimeringsprinter - A3
  26.486 NOK
  21.189 NOK ekskl. mva
  Sawgrass VJ628 storformats sublimationsprinter
  94.616 NOK
  75.693 NOK ekskl. mva

   Sublimeringsskriver

   En sublimeringsskriver er en skriver som bruker spesialdesignet blekk for å skrive ut ditt valgte motiv på spesielt papir. Dette gjør det mulig å overføre ønsket design til forskjellige materialer som klær, kopper, flasker, osv. Prosessen krever bruk av tilhørende programvare for å designe motivet, og deretter bruker du din spesialdesignede skriver for å skrive det ut på tilhørende papir.

   Deretter skjer overføringen av designet til produktet ditt ved bruk av en varmepresse som passer i størrelse og form til det valgte produktet.

   Den viktigste forskjellen mellom sublimeringstrykk og vanlig overføringstrykk er at sublimeringstrykk farger materialet på en integrert måte. Dette betyr at blekket blir en del av materialet i stedet for bare å bli trykt utenpå det. Med sublimeringstrykk får du også en helt ny grad av kreativ frihet. Vanlig overføringstrykk bruker vanligvis ensfarget folie, mens sublimeringstrykk gir deg muligheten til å eksperimentere med flytende fargeoverganger. Dette gjør sublimeringsprintede design til det ideelle valget for produksjon av tekstiler med firmalogoer eller spesialdesignede skjorter.

   Det er imidlertid viktig å merke seg at det avhenger av det spesifikke objektet du skriver på, om du må bruke en varmepresse av en bestemt type for å overføre trykket riktig.

   Alt du trenger å vite om sublimeringsskrivere 

   Sublimeringsskrivere er en spesiell type skrivere som brukes til å overføre bilder og tekst til ulike materialer, inkludert tekstiler, keramikk, glass og plast. Sublimeringstrykk er en svært populær teknikk for produksjon av personlige gaver, klær og en rekke andre produkter.

   Hvordan fungerer sublimeringstrykk?

   Sublimeringstrykk involverer vanligvis tre hovedtrinn:

   • Forberedelse av materialet: Først forberedes materialet som skal trykkes på. Dette kan innebære rengjøring av materialet, påføring av et varmebestandig lag og kutting til ønsket størrelse.
   • Utskrift av bildet: Deretter skrives det ønskede bildet eller teksten ut på spesielt sublimeringspapir, som er utviklet for denne typen trykk.
   • Overføring av bildet til materialet: Bildet overføres til materialet ved hjelp av en sublimeringsskriver. Denne skriveren varmer opp sublimeringspapiret, noe som får blekket i papiret til å sublimere og fordampe. Det fordampe blekket absorberes deretter av det varmebestandige laget på materialet.

   Fordeler med sublimeringstrykk

   • Sublimeringstrykk gir en rekke betydelige fordeler:
   • Høy kvalitet: Sublimeringsskrivere er i stand til å produsere skarpe, detaljerte og fargerike utskrifter med et bredt fargespekter.
   • Holdbarhet: Sublimerte bilder er innlemmet i materialet, noe som gjør dem svært motstandsdyktige mot falming, sprekker eller avskalling.
   • Allsidighet: Sublimering kan brukes på en rekke overflater, noe som gir deg muligheten til å eksperimentere med ulike materialer og prosjekter.
   • Fotografisk gjengivelse: Sublimering er en utmerket metode for utskrift av fotografier og komplekse design med høy oppløsning.
   • Ingen oppsett eller opprydding: Sublimering krever ikke bruk av skjermer, plater eller rengjøring etter hver oppgave, noe som skiller det fra tradisjonelle trykkemetoder.

   Ulemper med sublimeringstrykk Det er imidlertid også visse ulemper med sublimeringstrykk, inkludert:

   • Kostnader: Investeringen i en sublimeringsskriver og nødvendig utstyr kan være betydelig.
   • Læringskurve: Det kan ta tid å mestre sublimeringstrykk og krever en viss teknisk dyktighet.

   Typer sublimeringsskrivere

   Det er primært to hovedtyper av sublimeringsskrivere:

   Inkjet sublimeringsskrivere: Dette er den vanligste typen sublimeringsskriver som bruker inkjet-teknologi for å skrive ut bilder på sublimeringspapir.

   Digitale sublimeringsskrivere: Disse mer avanserte skriverne bruker digital teknologi for å skrive ut bilder på sublimeringspapir. Dette gir høyere oppløsning og bedre fargegjengivelse sammenlignet med inkjet sublimeringsskrivere.

   Vanlige bruksområder for sublimeringstrykk

   Sublimeringstrykk brukes bredt for å lage personlige gaver, spesialtilpasset klær (som t-skjorter og sportsklær), reklameprodukter, innredningsartikler (som spesialtrykte kopper eller puter) og til og med fotografiske utskrifter. 

   Det er imidlertid viktig å merke seg at sublimeringstrykk er best egnet for polyesterbaserte materialer eller materialer med spesiell polymerbelegg som kan akseptere sublimert blekk. Det fungerer kanskje ikke optimalt på naturlige fibre som bomull eller på overflater som ikke tåler den høye varmen og trykket som kreves i prosessen.

   Hvordan velger du riktig sublimeringsskriver?

   Valget av den beste sublimeringsskriveren for deg avhenger av dine spesifikke behov og budsjett. Hvis du er nybegynner, kan en inkjet sublimeringsskriver være et godt valg. Hvis du derimot trenger en skriver som kan produsere bilder i høy kvalitet, bør du vurdere en digital sublimeringsskriver.

   Tips for sublimeringstrykk

   For å oppnå de beste resultatene med sublimeringstrykk, er her noen nyttige tips: Bruk alltid høykvalitets sublimeringspapir. Sørg for å rengjøre materialet grundig før trykking. Bruk et varmebestandig lag på materialet. Kutt materialet til ønsket størrelse. Juster skriverinnstillingene slik at de passer til materialet du jobber med. Gjør en prøveutskrift på et stykke restmateriale før du trykker designet på det endelige produktet.

   På vår nettbutikk finner du et bredt utvalg av sublimeringsskrivere og tilhørende produkter, inkludert sublimeringsblekk og medier egnet for sublimeringstrykk, samt varmepresser. Vi er stolte av å tilby kvalitetsprodukter fra ledende produsenter.

   Du kan alltid kontakte oss på mail salg@skilt-produksjon.no+47 21 98 88 88. Vi er glade for å veilede deg om hvordan du kommer i gang og setter sammen en pakkeløsning etter dine behov. Vi tilbyr gratis support både før og etter kjøpet, da det er i vår interesse at du kommer godt i gang med en varmepresse fra skilt-produksjon.no.