Skiltproduksjon logo
FAQ Kontoen min Profil Oprett konto Logge ut

FAQ

Frequently Asked Questions

Skjæreplotter - Generelt

1: Der findes 2 måder at benytte skjæreplotteren på


  • Ved å bruke Cutout-funktionen i Easycut (Dermed vil Windows' port-oppsetningen ikke bli brukt
  • Ved å bruke WinPCsign eller Windows Plotter Driver (USB Dongle)

 

Du finner en guide for å koble Redsail skjæreplotter til skjæreprogrammet nedenfor:

 

2: Bokstaver skåret på langs av folie rullen blir skåret inn i hverandre


Når du bruker en rulle folie, er det viktig, at du ruller den folie av rullen, som du forventer å ville skjære i, så den henger løst. Skjæreplotteren kan ikke rulle folien av rullen automatisk. (Kun dersom det er en mindre rulle, og man kjører med laveste skjærehastighet). 
3: Det er som om sleden som holder kniven sitter løstBladholderen er en svært viktig del av skjæreplotteren. Når du mottar skjæreplotteren og få det pakket opp, montere holderen (også kalt kniv-slede). 
1. Det sitter 3 hjul på knivholderen, hjulet tettest på kniven (som er synlig på billdet) monteres først. Deretter bukkes holderen ned, inntil det øvre hjul kan komme i metallskinnen. Når dette er gjort, kan holderen presses opp og skubbes inn mot metallskinnen, da det ene hjul er fjøringspåvirket.
2. Til slutt skal sleden kunne kjøre problemfritt i metallskinnen med alle 3 hjul og være 100% vannrett. (slik som på billdet)
4: Når jeg trykker på Print-ikonet skjer det ikke noe


Skjæreplotteren fungerer ikke som en printer, den skal bruke spesialsoftware for å kommunisere fra PC til Plotter. Vi leverer Easycut med til alle våre skjæreplottere, ut over dette tilbyr vi WinPCsign i forskjellige utgaver.
Har du bruk for hjelp til Easycut, henviser vi til meny punkt 2. i Easycut faq i toppen på siden.
Dersom du har kjøpt og installert Windows Plotter Driver (inkl. blå USB Dongle), kan vi anbefale, at du går våres installasjonsveiledning igjennom igjen for å se etter eventuelle oppsetningsfeil.5: Hva skal trykk og hastighet settes til?


Skjæretrykket skal normalt stå fra 120 gr. og oppover, avhengig av foliens tykkelse. Du kan evt. trykke på Online/Offline-knappen på skjæreplotteren og deretter på TEST, så blir det skåret en 1½ cm bred/høy firkant, så du kan se, om kniven går igjennom folien.
Skjærehastigheten bør stå mellem 200 og 300 mm/s, plaseringen er bl.a. avhengig av, hvor hurtig plotteren kan følges med folie, og hvor tung folien er.
6: Redsail skjæreplotter skjær på tvers av arbeidsområdet, når den er ferdig


Dersom din skjæreplotter skjærer på tvers av arbeidsområdet når den er ferdig med å skjære så er det 95% sansynlighet for at det er pga. feil stopp signal fra USB til serieladaptoren. Dermed vet skjæreplotteren ikke hvor den skal returnere til når oppgaven er kuttet ferdig.

Prøv å skjære med direkte kommunikasjon via en computer med serielport, da dette vil løse problemet.
Vi har billige bærbare med serial port: www.datamarked.dk

 

Alternativt kan du kjøpe en USB til Serial adaptor hos oss.

Ut over dette kan det være:
  1. Fordi skjæreområdet går ut over arbeidsområdet, men det er ytterst sjeldent denne feil
  2. Serielt kabelen er blitt skadet, så vil det typisk være veldig sporadisk når feilen innhenter